header_en

«Πρακτικά – Εργαστηριακά μαθήματα της Σχολής Διαδικασία Παρακολούθησης & Επιτυχής Φοίτηση»

Print
PDF
There are no translations available.

α) Οι φοιτητές της Σχολής ανεξάρτητα του τρόπου εισαγωγής τους, (πανελλήνιες εξετάσεις, «κατατακτήριες» εξετάσεις, αθλητές) υποχρεούνται να ακολουθούν τις ΙΔΙΕΣ διαδικασίες φοίτησης (συνθήκες παρακολούθησης μαθημάτων και εξετάσεων).

β) Τα πρακτικά μαθήματα του προγράμματος Σπουδών του ΤΕΦΑΑ αποβλέπουν ταυτόχρονα: ι) σε εκμάθηση ατομικών και ομαδικών αθλητικών, κινητικών και εργαστηριακών δεξιοτήτων, ιι) σε βελτίωση ατομικών φυσιολογικών παραμέτρων του οργανισμού των φοιτητών και ιιι) σε καλλιέργεια της ικανότητας των φοιτητών για διδασκαλία δεξιοτήτων σε τρίτους.

Συνεπώς απαιτείται η ενεργή συμμετοχή και η εμπλοκή των φοιτητών στο σύνολο της διδασκαλίας κάθε πρακτικού μαθήματος. Η παρουσία των φοιτητών στο μάθημα είναι αναγκαία και υποχρεωτική και αφορά στην έγκαιρη προσέλευση στο χώρο του μαθήματος, την ενεργή συμμετοχή, τη συνεισφορά στο μάθημα και ολοκληρώνεται με τη λήξη αυτού.

Η παθητική παραμονή φοιτητών σε πρακτικό μάθημα, για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι επιτρεπτή διότι παρεμποδίζει τη μαθησιακή διαδικασία.

γ) Απουσίες. Ισχύει ο υπάρχων νόμος:

  • Στο σύνολο του αριθμού των μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν, ο φοιτητής έχει δικαίωμα για 30% απουσίες (λόγοι υγείας, απρόβλεπτες καταστάσεις, καθυστέρηση προσέλευσης).
  • Επί πλέον, 10% σε αριθμό απουσιών προβλέπεται με δικαιολόγηση από Νοσοκομείο ή Αθλητική Ομοσπονδία. Σύνολο 40%.
  • Πέραν του 40% απουσιών η φοίτηση θεωρείται ανεπαρκής. Ο φοιτητής δε δικαιούται να συμμετέχει στις εξετάσεις και υποχρεούται να επαναλάβει την παρακολούθηση του μαθήματος την επόμενη χρονιά, στο αντίστοιχο εξάμηνο του προγράμματος σπουδών.

δ) Οι διδάσκοντες οφείλουν να επισημαίνουν τα παραπάνω στους φοιτητές έγκαιρα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ,
ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11ης/17-12-2014

ütüleme epilasyon