header_gr

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΝΤΟΠΙΝΓΚ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ»

Εκτύπωση
PDF

Ένα νέο μάθημα ελεύθερης επιλογής ξεκινάει το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Το μάθημα με τίτλο «Ντόπινγκ: Εκπαίδευση και Πρόληψη» αφορά την επιστημονική προσέγγιση και εφαρμογή στρατηγικών για την εκπαίδευση/πρόληψη σε θέματα που αφορούν το ντόπινγκ.

Σκοπός του μαθήματος είναι να ενημερώσει τους φοιτητές/τριες για θέματα ντόπινγκ, όπως: (α) πως γίνεται ένας έλεγχος ντόπινγκ, (β) τις επιπτώσεις των απαγορευμένων ουσιών, (γ) τους κίνδυνους που κρύβουν τα συμπληρώματα διατροφής, κτλ. . . . αλλά επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τους κοινωνικούς παράγοντες του ντόπινγκ, όπως: (α) οι αξίες στον αθλητισμό, (β) οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι αθλητές/τριες, (γ) οι συνέπειες που δημιουργούνται στου άλλους, κτλ.

Το υλικό το οποίο θα παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο μάθημα βασίζεται σε αποτελέσματα μακροχρόνιων επιστημονικών προγραμμάτων τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Μπέρμινχαμ (UniversityofBirmingham) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντί-Ντόπινγκ (WADA: WorldAnti-DopingAgency).

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μαθήματος όλοι οι φοιτητές θα λάβουν μία βεβαίωση παρακολούθησης διαλέξεων για θέματα ντόπινγκ (επισυνάπτεται μια βεβαίωση ως παράδειγμα).

Από πιλοτική εφαρμογή που έγινε σε αθλητές του ΤΕΦΑΑ, οι συμμετέχοντες βρήκαν το υλικό του μαθήματος εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα, λοιπόν, θα θέλαμε να απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση στους αθλητές του Τμήματος και να τους προτρέψουμε να επιλέξουν το μάθημα.

 

Ο υπεύθυνος του μαθήματος
Χατζηγεωργιάδης Αντώνης

 

 

certificate doping

ütüleme epilasyon