header_gr

Νέο μάθημα επιλογής Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Μέντορα

Εκτύπωση
PDF

Ένα νέο μάθημα ελεύθερης επιλογής για φοιτητές 2ου, 3ου, και 4ου έτους ξεκινάει το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Το μάθημα με τίτλο «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Μέντορα» αφορά στην εκπαίδευση φοιτητών/τριών φυσικής αγωγής και αθλητισμού ως μέντορες μαθητών.

Σκοπός του μαθήματος είναι να ενημερώσει τους φοιτητές/τριες για θέματα όπως τι είναι και τι δεν είναι ο μέντορας, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να καθοδηγήσει αποτελεσματικά ένα νεότερο άτομο, και πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο καθοδήγησης για να προωθήσει την θετική ανάπτυξη των νέων που καθοδηγεί. Επίσης θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με την συναισθηματική και πνευματική υγεία των μαθητών καθώς και τις αρχές διασφάλισης και προστασίας των νεαρών ατόμων που λαμβάνουν καθοδήγηση. Εκτός της θεωρητικής εκπαίδευσης, οι φοιτητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και εμπειρίες πρακτικής εφαρμογής των δεξιοτήτων μέντορα τόσο εντός του μαθήματος όσο και σε άλλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.  

Το μάθημα θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και παρέχει 2 μονάδες ECTS.

Για την υλοποίηση του μαθήματος έχει αναπτυχθεί σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (το οποίο θα διατεθεί στους φοιτητές) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εκπαίδευση φοιτητών αθλητικών επιστημών ως μέντορες» [SSaMs] στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΦΑΑ ΠΘ με Επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Μάριο Γούδα και συμμετέχοντα το μέλος εδικού εκπαιδευτικού προσωπικού Αθανάσιο Κολοβελώνη.

Οι υπεύθυνοι του μαθήματος
Αθανάσιος Κολοβελώνης
Μάριος Γούδας

ütüleme epilasyon