header_gr

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στον Αθλητισμό

Εκτύπωση
PDF

Το Τμήμα Επιστήμης ΦΑ & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα "Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στον Αθλητισμό – Εναύσματα για ένα Ανοικτό, Ασφαλές και Υγιές Αθλητικό Περιβάλλον στην Ευρώπη" το οποίο υλοποιείται από τον οργανισμό Γερμανική Νεολαία Αθλητισμού της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Ολυμπιακών Αθλημάτων και τους επιστημονικούς συμβούλους του προγράμματος. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της ΕΕ «Προπαρασκευαστική Δράση στον Τομέα του Αθλητισμού" και έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 έως το Μαρτίου 2013.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αναφορικά στην πρόληψη της σεξουαλικής βίας σε όλα τα επίπεδα του Ευρωπαϊκού αθλητικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα προωθεί τη δικτύωση και την ανταλλαγή εμπειριών με βιώσιμο τρόπο μέσω ενός δικτύου εμπειρογνωμόνων και της κατάρτισης ενός καταλόγου παραδειγμάτων «καλής πρακτικής», προσβλέποντας σε έναν ανοιχτό διάλογο σχετικά με το θέμα και στη συλλογή εναυσμάτων για μια ευρωπαϊκή αθλητική πολιτική που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο "Ασφαλέστεροι, Καλύτεροι, Ισχυρότεροι! Πρόληψη της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Κακοποίησης στον Αθλητισμό » και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2012 στο Βερολίνο.

Επικοινωνήστε με την Επίκουρη Καθηγήτρια Δρ. Στυλιανή "Ανή" Χρόνη, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εμπειρογνώμονας, για περαιτέρω πληροφορίες.

ütüleme epilasyon